“The rose’s rarest essence lives in the thorns.”
Rumi

Emotioneel Freedom Technics (EFT) ook wel Meridiaan Tapping of kortweg Tapping genoemd is een zelfhulp methode. Door het kloppen op vaste meridiaan punten (acupunctuur punten) en je te concentreren op je blokkades, kun je in vrij korte tijd verbetering in je gezondheid opmerken. Zowel op lichamelijk, geestelijk als energetisch niveau.
Je zou kunnen zeggen dat het een vorm van acupunctuur zonder naalden is, het voordeel is dat je het zelf kunt toepassen. EFT is ontwikkeld in Amerika door Gary Graig. In Amerika en Engeland wordt EFT al heel veel en met succes toegepast. Ook in Nederland en België wordt het steeds bekender en door steeds meer coaches, therapeuten en privé personen gebruikt.
EFT herprogrammeert oude overtuigingen en heft blokkades op, het is simpel, je kunt het makkelijk leren en het werkt vrij direct!

De meeste problemen verminderen of verdwijnen zelfs binnen enkele minuten en sommigen vragen iets meer tijd Misschien 2 of 3 korte sessies. En de moeilijkste vereisen een paar dagen tot enkele weken. Gelukkig zijn die in de minderheid. Alles valt of staat of je er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

Tapping is voor jou geschikt als je je herkent in een van de volgende situaties:

 • Je hebt last van lichamelijke ongemakken
 • Je voelt je vaak angstig en onrustig
 • Je loopt steeds tegen terugkerende verslavingen en patronen aan
 • Je bent snel lichamelijk, mentaal of emotioneel uit balans
 • Je houdt van zelfhulp technieken die snel en makkelijk toe te passen zijn
 • Je mist richting of passie in je leven
 • Denk ook aan gewichtsproblemen, verdriet, trauma, depressie, allergieën, ademhalingsproblemen, bloeddruk, relationele zaken, vrouwenkwesties, kinderproblemen, school-, sport- en seksuele
  EFT kan ook goed werken bij dingen als bedrijfsstress, conflictbeheersing, opvoedkundige problemen, prestatieverbetering, teambuilding, verhoging van arbeidsvreugde etc.

De resultaten die je kunt verwachten:

 • Je voelt je energieker en fysieke klachten kunnen verminderen ofwel verdwijnen
 • Je bevrijd jezelf van fysieke spanning en stress
 • Je voelt je weer lichter en vrolijker
 • Je wordt bevrijd van fobieën die je al lange tijd in de weg staan
 • Je voelt je veilig want je weet dat je ieder moment het tappen kunt inzetten, dus nee geen pillen meer nodig als back up!

Hoe komt het dat er zulke goed resultaten zijn met het inzetten van EFT?  Het lichaam bestaat uit energie die onder andere via meridianen door ons lichaam stroomt. Ons denken produceert voortdurend gedachten, positieve en negatieve gedachten ook weer afgeleid van onze oude projecties, gewoonten en overtuigingen die ook weer heel diep geworteld zitten. EFT gaat ervan uit dat teveel negatieve gedachten zorgen voor blokkades in de energie stromen, we zetten onszelf daardoor vast, letterlijk en figuurlijk. Deze blokkades creëren weer negatieve gevoelens en ziekten en zo blijven we in een steeds terugkerend patroon terugvallen.

EFT zorgt ervoor dat deze blokkades oplossen. Hierdoor kan energie weer vrijelijk stromen en voel je je dus veel lichter en prettiger.
Natuurlijk, ik weet dat niet iedereen het met deze theorie eens zal zijn, al staat de westerse wereld hier steeds meer voor open.

Je kunt via een skype gesprek van een uur leren hoe jij tapping in je dagelijks leven kunt toepassen.

1 sessie      € 50,-
3 sessies  € 150,-

Neem contact met me op voor meer info of bel 06-16813135