Adem Cursus


Adem is de basis van alles, de bron waar het leven ooit begon. Onze eerste ademteug zorgde ervoor dat we onze levensreis konden starten. Adem is levenskracht en prana
De ademhaling is een dagelijkse tool die je helpt het beste uit jezelf te halen. Ieder moment van de dag kun je je verbinden met de adem. Je kunt ermee ontspannen, energie opwekken, pijn verzachten, maar ook de focus behouden. Door met de adem bezig te zijn stap je namelijk makkelijker uit je hoofd.

Vol ademen betekent vol leven, een gemiddeld mens gebruikt maar 20% van zijn longen, je kunt je voorstellen wat dat betekent. Helaas ademen we in deze haastige maatschappij niet vol en soms helemaal niet, of soms zelfs verkeerd om. We leven dus beperkt en zetten onszelf letterlijk vast met al onze stress en traumatische ervaringen. De ademtechnieken waar ik mee werk zijn divers en toe te passen in jouw dagelijks leven.
Mijn basis ligt in het verbonden ademen, maar daarnaast gebruik ik nog vele andere technieken, met ieder hun eigen capaciteit.
Verbonden ademen maakt gebruik van een specifiek adempatroon dat weggedrukte spanning en trauma’s omhoog laat komen om te transformeren en wat ons fysiek revitaliseert tot op celniveau omdat alle vastzittende spanning weer gaat stromen. Een zeer effectieve en een bewezen methode. Denk maar aan Wim Hof (The Ice Man) die heeft zichzelf meerdere malen heeft bewezen in het wetenschappelijk onderzoek en Guinness Book Of records

De meeste mensen krijgen door hun manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Als we iets eng vinden, houden we onze adem in, wat veel vitale energie kost.
Gevoelens worden stilgelegd en emoties onderdrukt.
Onze ademhaling is een goede graadmeter voor waar blokkades zich in je lichaam bevinden. Onze negatieve ervaringen en trauma’s uit het verleden zijn verbonden met onze ademhaling.

Via de adem kun je: ontspannen, energie krijgen, focussen, balans vinden, mindful leven, leegte ervaren in je hoofd, loslaten van, maar ook ontvangen. Buiten ook alle fysieke voordelen en de algehele gezondheid.

Gedurende deze 4 weken maak je heel praktisch kennis met diverse ademtechnieken en pranayama’s (ademtechnieken uit de yoga prana = levensenergie yama=beheersing) waar je mee kunt spelen in jouw dagelijks leven. Oefening baart kunst en hoe vaker je ermee bezig bent hoe natuurlijker het wordt om steeds meer bewust te worden wat je met je adem kunt en hoe je deze in kunt zetten.

We starten iedere les met een adembewustzijnsmeditatie, waar sta je nu in je adem?
De lessen die je kunt verwachten zijn:

Verbonden ademen:
Bewust Verbonden Ademen is een krachtige, liefdevolle, zelfhelende ademhalingstechniek die op lichamelijk, emotioneel en mentaal welzijn inwerkt. Bewust Verbonden Ademen richt zich op het bewust worden van negatieve emoties, om deze vervolgens te kunnen verwerken en los te kunnen laten. Deze beoefenen we kort om te ervaren welke sensaties het geeft. Normaliter is dit een complete sessie.
We doen hem dynamisch en statisch, er zijn namelijk variaties op te doen.

De zuurstofpomp :
De naam zegt het al. Met deze ademhaling leer je je lichaam een zuurstofboost te geven en al je cellen te voorzien van frisse lucht. Alle energie wordt in je cellen geperst en komt zelfs op plaatsen waar het moeilijk te bereiken is.
De volledige yoga ademhaling, de basis van alle pranayama:
Alle pranayama-oefeningen zijn gebaseerd op de volledige yoga-ademhaling.

Pranayama’s
Adem technieken uit de yoga, om je zenuwstelsel te harmoniseren, tot rust te brengen of te activeren en stimuleren.
Prana inademen, vasthouden (kumbhaka) en ook weer uitademen en ervaren wat de verschillende fases voor uitwerking hebben

De lessen duren totaal 1 uur waarin we intensief oefenen en dit soms combineren met yogahoudingen. Daarna sluiten we af met een ademmeditatie.
Natuurlijk neem ik ook mijn muziekinstrumenten mee. Doe jij mee?

Aanmelden en betaling gaan via momoyoga
57,50 voor leden van Nandita met geldig abonnement/strippenkaart
65,- voor gasten bij Nandita
See Less

If life drives you nuts, stand still, close your eyes, take a deep breath and start a new one...

Nieuwsgierig? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, ik zal je niet spammen ;)

Add A Comment